Over Simonet

simonet_4Werken met kinderen wilde ik en zo werd ik kleuterjuf. Ik ben inmiddels 42 jaar trouw gebleven aan het onderwijs. Educatie brengt ontwikkeling in de breedste zin van het woord en is niet beperkt tot de schoolvakken. Om kinderen te kunnen stimuleren tot ontwikkeling hebben niet alleen zij, maar ook hun leerkrachten en ouders feedback of ondersteuning nodig. In 2015 startte ik daarvoor mijn eigen praktijk Wie Wat Wijzer.

In de loop der jaren ben ik een allrounder geworden. Ik werk met evenveel plezier met volwassenen als met tieners en kinderen. Ik ben iemand met warme positieve aandacht voor mensen. Maak gemakkelijk contact. Ik ben een verbindelaar, altijd op zoek naar samenwerking. Ik kijk zorgvuldig naar mensen, communiceer en reflecteer op een open manier. Ik ben een bewogen en bevlogen mens, met beide voeten praktisch en stevig op de grond. Relativerend. Zorgzaam voor anderen, met respect en ruimtegevend aan autonomie en zelfstandigheid. Dit klinkt allemaal erg serieus, vind ik. Ik kijk met humor, hou van grapjes maken en lachen. Ik geloof er in dat vrolijkheid en lichtheid mensen goed doet en gelukkiger maakt.

Wat mensen zeggen over Simonet

Heleen, moeder van Manuel, 12 jaar: Bedankt voor je begeleiding. Manuel geeft aan dat hij een goede tijd bij je heeft gehad en dat het op school ook veel beter gaat. We willen je als ouders bedanken voor je begeleiding.

Marije, intern begeleider bij een verzoek tot invulling van een arrangement plus op school: Ik denk alleen echt dat deze leerling een dosis Simonet kan gebruiken, dus zou heel fijn zijn als je zou kunnen!

Daphne, moeder van Christiaan, 12 jaar: Hij geeft aan dat hij nu ook veel beter is in rekenen, dat hij zich beter kan concentreren en veel meer rust heeft. Wij merken dat ook thuis, hij weet z’n taakjes nu uitstekend te plannen, pakt taken zelf op (ook zijn huiswerk), neemt echt zijn verantwoordelijkheid hierin. Geweldig!

A., moeder van een groep 7 leerling, na het werken met Teken Je Gesprek over een probleem van haar dochter in haar klas: Dank je wel voor je snelle reactie en dat je het vanochtend gelijk ter sprake hebt gebracht bij onze dochter. De tekening van het gesprek vat alle gedachten mooi samen, leerzaam. Fijn dat juf nu ook op de hoogte is. De onderlinge afstemming loopt bijzonder gesmeerd en dat is ontzettend fijn!

Elisabeth, moeder van een 10-jarige dochter: Hartelijk dank voor je werk met Janneke. Ze heeft er echt van genoten en is ervan gegroeid! Als ik het zo inschat, zullen we vast nog wel eens bij je aankloppen. ;-) Maar voor nu gaat het super goed! Ze slaapt beter, heeft meer plezier en kan zichtbaar meer ontspannen genieten. En dat is precies wat we zo graag voor haar willen!

Danielle, moeder van een 12-jarige zoon: Ik wilde je nog vertellen dat onze zoon echt enorm gegroeid is. Twee dingen die opvielen: hij heeft voor het eerst van zijn leven een moeilijk technisch Lego bouwpakket in elkaar gezet op een zondag en is daar bijna 7 uur mee bezig geweest! Maar heeft doorgezet! Ook toen het moeilijk werd en zijn vader er even naast moest gaan zitten om hem zelf de fout te laten ontdekken in de handleiding waardoor hij vast liep. Het tweede: Hij moest een spreekbeurt houden. Normaliter help ik hem daarbij en check ik nog 3x zijn PowerPoint. Nu heeft hij er echt uren op zijn kamer aan gewerkt, geoefend voor de spiegel en kwam supertrots thuis met een 10!

Sharona, moeder van een 9-jarige zoon: Hij vond Beter bij de Les in het begin lastig maar achteraf toch wel erg fijn. U heeft hem erg geholpen. Ik hoop dat de lessen er goed in blijven zitten en dat hij er nog lange tijd profijt van heeft. Heel erg bedankt!

Michelle, moeder van een 12-jarige zoon: Simonet heeft superkrachten om kinderen te motiveren!

Merinde, moeder van een 11-jarige zoon: Dank je wel Simonet, we zijn heel erg blij met je en je fijne begeleiding! Het heeft onze zoon echt geholpen en weer verder gebracht in zijn groeien! Ik kan Wie Wat Wijzer aan iedereen met een kind dat een steuntje in de rug kan gebruiken aanraden!

Suzanne, moeder van een 11-jarige zoon: Nogmaals bedankt voor het gesprek gisteren. Ik waardeer je betrokkenheid bij Casper zeer! Zo fijn om te horen hoe leuk en liefdevol je over hem praat. Jullie band is mooi, ook Casper glundert als we het over jou hebben.

En verder… 

Simonet is positief, betrokken en accuraat. Prettig in de samenwerking. Creatief in het vinden van praktische oplossingen. Ze geeft goede tips en adviezen. Schrijft korte en heldere verslagen. Eén van haar kwaliteiten is drempels verlagen, letterlijk en figuurlijk. Een rots in de branding.