Over Simonet

simonet_4Op mijn 16e koos ik voor de opleiding tot kleuterleidster. Werken met kinderen wilde ik. Ik ben mijn levenlang trouw gebleven aan kinderen en aan het onderwijs. Educatie brengt ontwikkeling in de breedste zin van het woord en is niet beperkt tot de schoolvakken. Om kinderen te kunnen stimuleren tot ontwikkeling hebben hun leerkrachten en ouders ook feedback nodig.

In de loop der jaren heb ik mijn focus verlegd en werk ik met minstens zoveel plezier met de volwassenen rondom mijn leerlingen. Ik ben iemand met warme positieve aandacht voor mensen. Maak gemakkelijk contact en stimuleer de verbinding en samenwerking tussen mensen. Ik kijk zorgvuldig naar mensen en reflecteer daarop met communicatie in gesprekken, met verhalen en drama. Ik ben een bewogen en bevlogen mens, met oog voor de realiteit van alledag.

Ook een nuchter mens, met beide voeten stevig op de grond. Ik ben zorgzaam voor anderen en geef hen eigen ruimte in autonomie en zelfstandigheid. Deze omschrijving roept een wat te serieus beeld op vind ik. Ik kijk met humor, hou van grapjes maken om te relativeren. Maar ook gewoon om lekker te lachen. Ik geloof er in dat dit mensen goed doet en gelukkiger maakt.

Wat anderen zeggen over Simonet
Ze is positief, betrokken en accuraat. Prettig in de samenwerking. Creatief in het vinden van praktische oplossingen. Een rots in de branding. Ze geeft goede tips en adviezen en schrijft korte en heldere verslagen. Eén van haar kwaliteiten is drempels verlagen, letterlijk en figuurlijk.